Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 2 september 2015

Presidentens hatt av Antoine Laurain

Daniel beslutar att unna sig gå på en finare restaurang när hans fru och son är bortresta. In på restaurangen kommer President Francois Mitterrand med sällskap. När de sätter sig vid bordet intill, kan han knappt tro på det. Daniel drar ut på sin måltid bara för att få sitta nära presidenten. När presidenten går upptäcker Daniel att han glömt sin svarta filthatt. Efter ett ögonblick bestämma han sig att behålla den som ett minne.
Hatten vandra sedan runt till olika personer. Med hatten på huvudet får de mod och handlingskraft.
Daniel vågade säga hur kontoret ska skötas.
Det är Fanny som gör slut med sin gifte älskare.
Pierre Aslan som inte skapat en parfym på sex år får plötsligt inspiration till  en ny doft.
Bernad att överge sin politiska åsikt.
Hatten hjälper människor att förändra sitt liv.
Allt händer i 80 - talet Paris. En bok att må bra av.
Den får 3 / 5 poäng från mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera