Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 24 september 2015

Den nionde. graven av Stefan Ahnhem

Det är en bok som tilldrar sig ett halvår tidigare än den  första boken
Offer utan ansikte.
En justitieminister försvinner när han går från riksdagshuset till den väntande bilen.
Samtidigt i Danmark mördas en tv-mans hustru och mannen är försvunnen.
Fabian Risk och höggravida Malin Rehnberg får det svåra fallet i Stockholm och Dunja Hovgaard mordet i Köpenhamn.
Fabian  får efter en omfattande utredning där allt inte är som det verkar, fast en man som kommit ut från fängelset. Han erkänner mordet och tar sedan livet av sig. Fallet är uppklarat och läggs ner. Samma sak händer i Köpenhamn en man hittades med dna som matchade det på mordplatsen. Fallet läggs ner Men varken Fabian eller Dunja tror att det  är den rätta mördare.
De har rätt det är en våldsam seriemördare som lämnar offren uppskurna, blodiga och där ett organ fattas. En mördare som alltid ligger steget före polisen. Det är alltså svart organhandel som det handlar om. Eller är det så ?
Fabian har trassligt hemförhållanden med barn som sover ensamma om nätterna, jakten på mördaren är viktigare.
Dunjas förhållande med sin sambo är spänt.
Boken får 3 / 5 poäng.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera