Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

måndag 7 september 2015

Elva dagar i Berlin av Håkan Nesser

Arne har efter en dykolycka i sin barndom, inte blivit särskilt smart. På sin fars dödsbädd lovar han att hitta sin mor i Berlin och ge henne en ask. Modern försvann tidigt i  Arnes  liv.
. Arnes farbror och han övar tyska innan avfärden och han får instruktioner om hur han ska göra  med allt från flyget till hotellet.
Det blir en stor omvälvning för Arne från faderns tobakshandel i K till storstaden Berlin.
Trots sina besvär med tyska språket tycker han att det går riktigt bra.
Där träffar han en mystiskt vetenskapsman, som tror att han kan förflytta människor i tiden.
Arne träffar också en rullstolsbunden flicka Beata som är både klok och hjälpsam.
Han blir av med sina skor när han lagt sig på en parkbänk för att ta sig en tupplur. Men han köper sig ett par nya gula skor det har han aldrig ägt.
Att hitta sin mor blir inte så lätt, fast han ser henne på ett varuhus det är Arne säker på.
En saga för vuxna enligt Håkan Nesser.
Boken får 3 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar