Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

söndag 22 mars 2015

Granne med döden av Alex Marwood

I ett nerslitet hyreshus i London bor en samling udda människor.
Den enda ursprungliga hyresgästen är 69 - åriga Vesta som har ett kontrakt på livstid. Hon har aldrig varit gift utan fortsatt bo där efter föräldrarnas bortgång. Cher en 15 - årig tjej som flytt från socialvårdplacering, hon försörjer sig på att stjäla plånböcker från torskar. Där finns Hussein från Iran som väntar på att få asyl. Tomas som bara har halvtid på socialtjänsten efter neddragningar. Gerad som spelar klassisk musik på högsta volym. Dit flyttar Collette som har flytt efter att blivit vittne till ett mord och tagit med sig en betydande dagskassa. Hon vill vara nära sin dementa mor som ligger för döden.
En av männen kallad älskaren, mördar kvinnor och mumifierar dem. Endast på detta sätt kan han ha ett långvarigt förhållande Sen är det den slemmiga hyresvärden som vill ha bort Vesta för att kunna sälja huset där nu området blivit attraktivt. Kvinnorna får hålla sig på avstånd från honom och han höjer hyrorna som han vill.
Senare händer något som gör att alla boende samarbeta för ingen vill ha dit polisen eller medier.
En otäck bok där författarinnan inte sparar på något.
3/5 poäng från mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar