Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 12 mars 2015

Konsten att höra hjärtslag av Jan - Philipp Sendker

 Julias pappa försvinner Spåren efter honom slutar i Bangkok. Efter fyra år hittar modern ett kärleksbrev som aldrig har skickats. Det är till en kvinna i Burma.
 Julia bestämmer sig för att försöka hitta sin far. Hon reser till Burma och en stad Kalaw. Julia möts av en helt främmande värd. Där i byns tehus träffar Julia en man U Ba som berättar en otrolig historia om en blind pojke. Modern lämnade Tim efter faderns död och en grannfrun tar hand om honom. Tim lär sig urskilja ljud som kompensation för sin blindhet. Han kan höra hjärtan slå, på människor och djur.
 Där i byn lever folket vidskepliga och har ett helt annorlunda liv än Julia är van vid.
 En dag träffar Tim  en flicka Mi  Mi hon har missbildade fötter och kan  inte gå. Tim  och Mi Mi blir kära.
Men en dag blir Tim kallad till sin onkel en rik man som av en astrolog fått rådet att göra en god gärning. Tim får en ögon operation av sin onkel som gör att han kan se igen. Av tacksamhet till sin onkel reser Tim till USA för att studera vilket är onklens vilja.
Kan Tims och Mi Mi kärlek övervinna allt.
3 / 5 poäng från mig.

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter "ALLIE REYNA" Jag är från USA. Jag var gift i 7 år med Ruben. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång. Det blev sämre vid en tidpunkt som han lämnade för skilsmässa ... Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra sig och stanna hos mig men all insats var meningslös. Jag bad om och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

    Genombrottet kom när någon introducerade mig till den här underbara, stora stavningskastaren som till sist hjälpt mig ut ... Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bara bestämde mig för att försöka motvilligt, för att jag var desperat och lämnade inget val ... Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter ... Inom 2 dagar kallade han mig och var ledsen för allt det emotionella trauma han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vilket underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj.

    Jag har introducerat honom till många par med problem över hela världen och de har haft goda nyheter ... Jag tror starkt på att någon där ute behöver sin hjälp. För brådskande hjälp av någon typ, kontakta Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp honom på 7 (926) 512-8701.

    SvaraRadera