Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 4 mars 2015

MemoRandom av Anders de la Motte

En kriminalroman som handlar om just det som står på baksidan av boken. En polis som utreder sig själv. En torped på jakt efter en mördare. En bedragare som söker sanningen och En minister med allt att förlora.
David Sarac är informationshanterare i Stockholm, han rekryterar källor  som är topphemliga bland kriminella med hjälp av hot och pengar. Så länge han levererar är det ingen som ställer några frågor.
En  dag råkar han ut för en fruktansvärd bilolycka, hamnar på sjukhus efter en mindre stroke, med bland annat minnesförlust som följ. Sarac är kontaktman för Janus som är infiltratör i högt kriminella kretsar.
Alla både kriminella och chefer försöker  få reda på vem denna Janus är. Sakta återvänder Sarac minne men han kommer inte ihåg vem som är Janus.Alla försöker manipulera honom, vem kan han lita på. Ena stunden är alla välvilliga och nästa är de misstänkta personer
De olika personerna får utrymme att profilera sig. Spänningen ökar hela tiden.
Jag ger den 4 / 5 poäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar