Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 19 mars 2015

Ödesgudinnan på Salong d ' Amour av Anna Jansson

Angelica Lagermark har sin salong i södra Visby. Hon är änka sedan sju år.  När man kommer dit fråga hon alltid vad kan jag göra för dig. Då menar hon inte bara frisyren utan att hjälpa människor i olika livssituationer. Angelica får möta människor som bär på både sorg och glädje, hon får ofta deras förtroende.
  Ricky som hon har lovat uppfostra och laga mat, är hennes medarbetare. Tillsammans har de ett snillrikt system där de matchar olika personer som de tror ska passa varandra. Alla behöver kärlek. De hjälper även människor med olika problem.
Det händer naturligtvis många dråpliga historier, när de blir så kallade ödesguddinor.
Naturligtvis kan inte Anna Jansson låta bli att skriva in några mindre kriminalhistorier, deckarförfattare som hon är.
Boken handlar om hårfrisörskan Angelica som har tid och bryr sig om allt och alla.
3 / 5 poäng av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar