Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

torsdag 14 januari 2016

Ingenting är glömt av Adam Sarafis

På ett bibliotek i Auckland, Nya Zeeland arbetar Brent. Han skriver samtidigt på ett bokmanus, med brännhet stofft.
Brent hittats död och polisens bedömning blir att han begått självmord.
Hans vän Jade är dock övertygad om att det är mord. Hon tar kontakt med f.d. terrorism experten Sam Hallberg och han lovar undersöka fallet.
Inget manus hittas och Sam kommer in på något riktigt stort.
Sökandet efter sanningen leder till människor med dubbla identiteter, krigsförbrytelser, korrupta tjänstemän maktlystna politiker högt upp i regeringen. En ökningen av köttexporten från Nya Zeeland till EU. allt detta rör sig i flera länder.
Som tur är har Sam en vän som är journalist och skriver om ekonomiska nyheter. De hjälps åt  att leta ledtrådar och att pussla dem tillsammans.
Tyvärr tycker jag att det är väl mycket att hålla isär, hur hänger allt ihop.
Detta är första delen av Matkana trilogin som skrivs under pseudonym av Linda Olsson och Thomas Sainsbury.
Boken får 3 / 5 poäng från mig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar