Välkommen till Bokslukarinnan i Kalmars bokblogg

I den här bokbloggen vill jag ge dig en guide till nyutkomna böcker och några av lite äldre datum som jag har läst. Bokrecensionerna spänner över olika genrer; deckare, skönlitteratur, verklighetsskildringar, biografier med mera. Ibland kan det vara bra att inte alltid välja det välkända. Gillar du historiska romaner? Kanske att du skulle ge dig i kast med en biografi. Är Camilla Läckberg favoriten? Kanske du skulle ta in på den lite snävare stigen och välja någon debutant. Välj och vraka bland böckerna jag har läst och kommentera gärna.

onsdag 20 januari 2016

Livet efter dig av Jojo Moyes

Louise Clark är 26 år arbetar på ett café och trivs med det. Hon har inga ambitioner eller framtidsdrömmar. Bor fortfarande hemma hos sina föräldrar och har en pojkvän sedan sju år.
När caféet stängs och Louise blir arbetslös har hon svårt att få något nytt arbete.
Till slut hittar hon ett som personlig assistent till Will Taynor en man som är totalförlamad efter en olycka. Han har haft ett toppjobb i London, dyra hobbys, dyra vanor över huvudtaget,
Louise får arbetet inte för sina kvalifikationer utan för hon verkar vara pratsam och glad.
I början blir hon helt ignorerad av Will. Men det slutar med att de blir vänner. Will ser att Louise också är" förlamad." Hon bor hemma och försörjer sina föräldrar, har aldrig sett en utländsk film med textremsa eller varit ute och rest, utan fortsätter livet i sitt ekorrhjul. Han försöker motivera henne att prova nya saker, att vidareutbilda sig.
När Louise får veta att Will tänker ta sitt liv, gör hon allt för att han ska hitta en mening att fortsätta leva.
Det är en bok som lockar till både skratt och tårar, om en annorlunda kärlek.
Boken får 5 / 5 poäng av mig.

1 kommentar:

  1. Den verkar bra! Skulle vilja läsa något av Jojo Moyes! :)

    SvaraRadera